Rusiyalı alimlər xolesterolu aşağı salan və maddələr mübadiləsini sürətləndirən unu icad ediblərbackend

Rusiyalı alimlər xolesterolu aşağı salan və maddələr mübadiləsini sürətləndirən unu icad ediblər

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Rusiya Biotexnologiya Universitetinin alimləri soya unundan un əldə etmək üçün yeni üsul icad ediblər.

Editor.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, araşdırmaya görə bu un sağlamlıq üçün faydalıdır. Belə ki, xolesterini aşağı salır, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, çoxlu protein, lif, dəmir, manqan və kalium ehtiva edir. Mütəxəssislər artıq hazırlanmış texnologiyanı patentləşdiriblər.

“Roskaçestvo”nun məlumatına görə, təkcə ötən il onların istehlakı ildə adambaşına 90,3 kq təşkil edib. Bununla yanaşı, sakinlər istifadə etdikləri undan imtina edərək sağlam həyat tərzinin lehinə seçimlər etməyə başlayırlar. Soya zülalları 70% mənimsənilir, soya isə digər faydalı maddələrlə də zəngindir. Buna görə də onun tərkibində kalium, natrium, kalsium, dəmir, sink, həmçinin B və C vitaminləri var. Soya unundan hazırlanan un məmulatlarının tərkibində xolesterin, çoxlu doymamış yağ turşuları yoxdur və kalorisi azdır. Bununla belə, soya məhsullarını normada və fərdi dözümsüzlüyü nəzərə alaraq istehlak etmək tövsiyə olunur.

//Gülnarə Abasova, Editor.az